TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Personeelsgebouw 22 Fliegerhorst Twente

Zoals de meeste gebouwen langs de prins bernhardparklaan is deze ook gecamoufleerd als Twentse boerderij. Deze is al decennia in gebruik als particuliere woning. Het was waarschijnlijk een legeringsgebouw voor de huisvesting van personeel werkzaam op de Fliegerhorst.

Het Prins Bernhardpark is, evenals het Zuidkamp, een gebied met diverse legeringsgebouwen zoals een officiersmess, onderkomens, garages, etc. De opzet was bewust ruim. De gebouwen waren gestandaardiseerd ontworpen en moesten voor Twentse boerderijen doorgaan. De bouwstijl was echter Duits, niet Twents, maar vanuit de lucht gezien mocht dat niet deren. De Luftwaffe had een voorkeur voor een felrode baksteen met muren van 55cm, die scherfwerend werden geacht. Soms werd de lokale bouwstijl nagemaakt, zoals een zadeldak of topgevels (zoals op het Zuidkamp). De luiken voor de ramen waren groen/rood/wit geschilderd (vier driehoeken) om het nog meer op boerderijen te laten lijken. In werkelijkheid waren dit stalen luiken, om de ramen tegen scherven te beschermen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Alex Ossel
  • Foto's: Alex Ossel

52.286564, 6.89038

Bommen en munitie rondom vliegveld Twenthe opgeruimd

mrt2019

Bommen en munitie rondom vliegveld Twenthe opgeruimd

Tsjechische, Russische, Duitse, Engelse, Amerikaanse, Franse en zelfs Oud-Hollandse munitie. Dat is de opbrengst van een zoektocht rondom vliegveld Twenthe naar overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. De munitie is opgeruimd en de noodverordening is ingetrokken.

Lees meer

Bommen bij vliegveld Twenthe: omwonenden bang dat noodverordening averechts werkt

sep2018

Bommen bij vliegveld Twenthe: omwonenden bang dat noodverordening averechts werkt

DEURNINGEN - Omwonenden van vliegveld Twenthe vragen zich af waarom de gemeente Dinkelland een terrein nabij de Sniedersweg opeens tot verboden verbied heeft verklaard. „Dat hier bommen uit de Tweede Wereldoorlog liggen, weet iedereen.”

Lees meer