Op het terrein van het voormalige vliegveld zijn nog delen van de originele Duitse taxibaan terug te vinden. Het oorspronkelijke vliegveld was een grasbaan, tijdens de oorlog hebben de Duitsers de landingsbanen verhard met klinkers. De witte steentjes in het midden dienden als volgsteentjes en reflecteren als er een lamp van een vliegtuig op scheen. Op die manier konden de vliegtuigen makkelijker in het donker opstijgen en waren er geen externe lichtbronnen nodig. Tijdens de oorlog waren de meeste landingsbanen groen geschilderd zodat het vanuit de lucht leek op een grasveld. Het omliggende terrein werd gebruikt door de Landwirtschaft voor het kweken van groente. Samen het de hangars die er uit zagen als boerenschuren deed niets vermoeden dat het hier om een militair vliegveld ging.
Na de oorlog zijn de landingsbanen geasfalteerd, en werd het in gebruik genomen als particulier vliegveld en NAVO-basis. Het gedeelte landingsbaan op de foto's was in gebruik als taxibaan.
Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!
Tsjechische, Russische, Duitse, Engelse, Amerikaanse, Franse en zelfs Oud-Hollandse munitie. Dat is de opbrengst van een zoektocht rondom vliegveld Twenthe naar overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. De munitie is opgeruimd en de noodverordening is ingetrokken.
DEURNINGEN - Omwonenden van vliegveld Twenthe vragen zich af waarom de gemeente Dinkelland een terrein nabij de Sniedersweg opeens tot verboden verbied heeft verklaard. „Dat hier bommen uit de Tweede Wereldoorlog liggen, weet iedereen.”