TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Heft, Joel R.

Dienstnummer:
524 19 0028
Nationaliteit:
Amerikaanse

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Kosovo-oorlog (1998-1999)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
F16 Pilot, 510th Expeditionary Fighter Squadron, 31st Expeditionary Operations Group, 31st Air Expeditionary Wing, US Air Force
Toegekend op:
4 augustus 2000
Uitgereikt voor:
Operatie Allied Force
Aanbeveling:
Hij onderscheidde zich door buitengewone prestaties tijdens een vlucht op 5 april 1999 ter ondersteuning van Operation Allied Force. Op die dag was Captain Heft de leider van een nachtelijke missie naar het sterk verdedigde vliegveld Nis in de voormalige Federale Republiek Joegoslavië. Hij was verantwoordelijk voor het opzetten van een aanval met twee vliegtuigen uit verschillende richtingen waarin alle vier hangars zouden worden verwoest en vuur van alle vier toestellen in het doelgebied worden voorkomen. Zijn groep vernielde de doelen. (…) en ontweek diverse grond-lucht raketten. Bij vertrek verzekerde Captain Heft met zijn agressieve defensieve reacties en waarschuwingen de veiligheid van zijn groep. Door zijn vaardigheid en moed kon hij een moeilijke aanval uitvoeren en zichzelf verdedigen zodat hij door kon vechten. Zijn professionaliteit, zijn vaardigheid in de lucht en zijn plichtsbesef strekken hem en de United States Air Force tot grote eer.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

  • - DFC Awarding Document

Foto