TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Randall, Donald Charles

Overlijdensdatum:
2001
Dienstnummer:
2929382
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lance-Sergeant
Eenheid:
No. 2 Commando, 1st Special Service Brigade, Combined Operations Headquarters, War Office, British Government
Toegekend op:
5 juli 1945
Uitgereikt voor:
Operatie Chariot
Aanbeveling:
Op 28 maart 1942, tijdens de overval door commando`s op St Nazaire was Sgt Randall lid van een aanvalsploeg onder commando van Captain Roy. De plaatsvervangend commandant raakte gewond aan zijn been, kon dus niet aan land gaan en Sgt Randall nam met groot vertoon van initiatief onmiddellijk het bevel over de sectie op zich en leidde die naar het doel.
Bij aankomst waren zowel zijn sectie als de rest van de groep sterk uitgedund door verwondingen en het werd onmogelijk de geschreven orders uit te voeren. Toen hij zich dit realiseerde vroeg Captain Roy onmiddellijk om vrijwilligers om hem te helpen twee geschutsopstellingen te vernielen die op het dak van pompstation twee stonden, zes meter hoog op een gebouw van twee verdiepingen. Sgt Randall meldde zich onmiddellijk.
Samen met Captain Roy en onder zwaar vuur van boven, bereikte hij het dak van het gebouw via een ladder en met verbazende kalmte dwomgen ze de vijandelijke geschutsbemanning zich terug te trekken, plaatsten ladingen op het geschut en vernielden het volledig.
Na voltooing van deze taak ging Sgt Randall direct naar de brug waar hij met een lichte mitrailleur een ongedekte positie innam en met totale minachting voor eigen veiligheid gaf hij dekkingsvuur voor de rest van de ploeg die de brug nog over moest.
Gedurende de hele actie was de persoonlijke moed van deze N.C.O. en zijn volledige minachting voor eigen veiligheid een voorbeeld voor allen en de beste tradities van het Britse leger waardig. Zijn koelbloedige moed verdient grote erkenning.
Distinguished Conduct Medal (DCM)

Bronnen

Foto