TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Warnes, Geoffrey

Geboortedatum:
22 oktober 1914 (Leeds/Yorkshire, Verenigd Koninkrijk)
Overlijdensdatum:
22 februari 1944
Vermeld op:
Gedenkplaats Vermiste Vliegeniers Runnymede
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Squadron Leader (Waarnemend Majoor-vlieger)
Eenheid:
No. 263 (Fellowship of the Bellows) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
5 maart 1943
Aanbeveling:
Squadron Leader Warren en Flight Lieutenant Blackshaw hebben aan een groot aantal vluchten deelgenomen waarbij ze vele successen hebben behaald. Bij een gelegenheid vielen deze piloten een bewapende trawler aan en brachten hem tot zinken terwijl ze bij een andere gelegenheid een verwoestende aanval deden op een distilleerderij. Tijdens aanvallen van geringe hoogte op vijandelijke vliegvelden en andere gronddoelen hebben ze hun aanvallen altijd met grote vastberadenheid doorgezet. Sq/Ldr Warnes, die contactlenzen draagt om zijn zicht te verbeteren tijdens het vliegen en F/Lt Blackshaw hebben grote kwaliteiten van leiderschap en opmerkelijke scherpte getoond.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Squadron Leader (Waarnemend Majoor-vlieger)
Eenheid:
No. 263 (Fellowship of the Bellows) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
6 juli 1943
Distinguished Service Order (DSO)
Aanbeveling:
Sinds de toekenning van het Distinguished Flying Cross is deze officier bij talloze operationele missies betrokken geweest, zowel bij dag als 's nachts, waaronder aanvallen van geringe hoogte op zwaar verdedigde spoorwegdoelen en op vijandelijke scheepvaart. Op een nacht in mei 1943 nam Sq/Ldr Warnes deel aan de vernietiging van een middelgroot motorschip. Hij heeft aanzienlijke kwaliteiten van leiderschap getoond en zijn deskundigheid en enthousiasme zijn van een hoog niveau.

Bronnen

Foto