TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

England, Richard Geoffrey

Geboortedatum:
7 april 1916
Overlijdensdatum:
22 oktober 1943
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest Vlissingen
Rij: G. Graf: 14.
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Op 22 oktober, 1943, zesendertig Boston IIIA-vliegtuigen van 88, 107 en 342 squadron, geleid door Wg.Cdr. Engeland, hadden de opdracht de reparatiefabrieken voor vliegtuigen en vliegtuigmotoren in Courcelles aan te vallen.
De Boston van Wing Commander Engeland kreeg een directe hit in de stuurboordmotor, waardoor het vliegtuig botste met Boston BZ223 en twee kilometer ten zuiden van Kamperland neerstortte.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Squadron Leader (Waarnemend Majoor-vlieger)
Eenheid:
No. 88 (Hong Kong) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
4 juli 1942
Aanbeveling:
In juni 1942 waren Squadron Leader England en Pilot Officer Baker resp. gezagvoerder en navigator van het voorste vliegtuig van een formatie bommenwerpers die scheepvaart in de haven van Duinkerken aanviel. Bij het naderen van het doel stuitte de formatie op fel luchtafweervuur. Daardoor niet van de wijs gebracht zette Sq/Ldr England zijn aanval vastberaden door, daarbij knap naar het opgegeven doel geleid door P/O Baker die nauwkeurig mikte, zijn bommen loste en een treffer op een vijandelijke tanker plaatste. Gedurende de hele operatie toonde Sq/Ldr England briljant leiderschap en grote moed terwijl P/O Baker's deskundige navigatie en nauwkeurig bombarderen aanzienlijk bijdroegen aan het behaalde succes. Sq/Ldr England heeft samen met P/O Baker als navigator op veel vluchten formaties vliegtuigen geleid.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Wing Commander (Waarnemend Luitenant-Kolonel-Vlieger)
Eenheid:
No. 107 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
9 november 1943
Distinguished Service Order (DSO)
Aanbeveling:
Deze officier heeft aan een groot aantal vluchten deelgenomen waaronder aanvallen op belangrijke doelen in noord Frankrijk. In augustus 1943 leidde Wing Commander England een formatie vliegtuigen in een aanval op een doel in Rennes. Op de uitvlucht was het slecht weer maar W/Cdr England leidde zijn formatie feilloos naar het juiste doel dat vervolgens met succes van geringe hoogte werd aangevallen. Enkele dagen later leidde deze officier een groep bommenwerpers tijdens een aanval op een fabriek in Domain. Ondanks slecht zicht en intens luchtafweervuur werd het doel nauwkeurig gebombardeerd. Veel van het succes van deze operaties kan worden toegeschreven an de inspirerende leiding van W/Cdr England.

Postuum toegekend

Bronnen

Foto