TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ross, David Burgess

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Pilot Officer (2e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
No. 427 (Lion) Squadron, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
17 augustus 1943
Aanbeveling:
Pilot Officer Ross heeft op zijn 2de tour 10 operationele vluchten gemaakt met zijn squadron en heeft zijn plichten in de lucht met de grootste ijver uitgevoerd. Tijdens een retourvlucht vanuit Essen op 12 maart 1943 was hij boordschutter van een vliegtuig dat door Flak werd geraakt waarbij de navigator werd gedood en de radiotelegrafist zwaar gewond. Niettemin asssisteerde hij de gezagvoerder bij het veilig naar de basis terugvliegen van het beschadigde toestel en op die vlucht sloeg hij met succes 2 aanvallen door een Junkers Ju 88 af. Hij heeft tijdens zijn huidige tour moed en plichtsbesef op het hoogste niveau getoond.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-vlieger)
Eenheid:
No. 427 (Lion) Squadron, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
22 mei 1945
Distinguished Flying Cross (DFC)
Aanbeveling:
Deze boordschutter heeft op zijn 3de tour 10 operationele vluchten gemaakt. Zijn werk is altijd van de hoogste kwaliteit geweest. Hij bezit uitzonderlijke kwaliteiten van leiderschap en kalmte waarmee hij een fraai voorbeeld heeft gesteld, niet alleen voor zijn bemanning maar ook voor het squadron als geheel.
Op 30 december 1944 moest deze bommenwerper Keulen aanvallen. Na het verlaten van het doel, vliegend op 3 motoren, werd het toestel aangevallen door een Me 210. Flying Officer Ross leidde vaardig de ontwijkende actie en verjoeg de vijandelijke jager met zijn geschut.
Ik adviseer nadrukkelijk dat aan F/O Ross een gesp op zijn DFC wordt toegekend.

Tweede DFC als gesp ontvangen.
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

"France and Germany"
Air Crew Europe Star

Bronnen

Foto