TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Barksdale, Hamlett Jr.

Geboortedatum:
30 december 1908 (Hopkinsville/Kentucky, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
26 augustus 1979 (Washington, D.C./District Of Columbia, Verenigde Staten)
Begraven op:
United States Military Academy Post Cemetery
Vak: XV. Rij: E. Graf: 52.
Dienstnummer:
0-18143
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
Central Task Force, U.S. Army
Toegekend op:
9 juli 1943
Uitgereikt voor:
Operatie Torch
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen een Silver Star toe te kennen aan Lieutenant Colonel (Field Artillery) Barksdale Hamlett (ASN: 0-18143), United States Army, wegens dapperheid in actie als Executive Officer, Corps Artillery, 2nd Corps in actie op het strand van Arzew van 8 tot 12 november 1942. In die periode zette Lieutenant Colonel Hamlett de vrachtwagen pool van het Corps doeltreffend op terwijl hij onder vuur van sluipschutters lag. Tijdens de vijandelijke aanval op de Faid pas, tussen 14 en 185 februari 1943, voorzag Lieutenant Colonel Hamlett als verbindingsofficier van de *** Armored Division de bevelvoerend generaal van 2nd Corps van recente informatie betreffende de toen ernstige situatie. Op 20 februari werd hij naar Thala gestuurd waar hij een belangrijke taak voltooide, het coördineren van Britse en Amerikaanse artillerie eenheden. Tijdens de periode van grootse momenten, toen de Duitse pantserdivisie door de Kasserine pas aanviel, voerde Lieutenant Colonel Hamlett gevaarlijke verkenningsmissies uit voor de *** Divisie artillerie. Met zijn opmerkelijke professionele kennis, zijn deskundigheid, moed en plichtsbesef droeg Lieutenant Colonel Hamlett aanzienlijk bij aan het succes van 2nd Corps in Noord-Afrika.

Headquarters, U.S. Army-North African Theater of Operations, General Orders No. 50
Silver Star Medal (SSM)
Rang:
Colonel (Kolonel)
Eenheid:
G-4 Section, Far East Command (FECOM), U.S. Army
Aanbeveling:
Aan Colonel (Field Artillery) Barksdale Hamlett (ASN: 0-18143), United States Army, is een Legion of Merit uitgereikt wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten aan de Regering van de Verenigde Staten bij de sectie G-4, General Headquarters, Far East Command van 1949 tot 1951.
Legion of Merit - US Military
Periode:
Koreaanse Oorlog (1950-1953)
Rang:
Brigadier General (Brigadier)
Eenheid:
HQ, 24th Infantry Division "Victory Division", U.S. Army
Aanbeveling:
Aan Brigadier General Barksdale Hamlett (ASN: 0-18143), United States Army, is een Bronze Oak Leaf Cluster in plaats van een tweede Legion of Merit uitgereikt wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten aan de Regering van de Verenigde Staten als bevelvoerend officier, Division Artillery, 24th Infantry Division in Korea van 1951 tot 1952.

Tweede LoM als Bronze Oak Leaf Cluster ontvangen.
Legion of Merit - US Military
Periode:
Vietnam Oorlog (1955-1975)
Rang:
General (Generaal)
Eenheid:
Vice Chief of Staff, U.S. Department of the Army, U.S. Government

Department of the Army, General Orders No. 28
Distinguished Service Medal - Army (DSM)
National Defense Service Medal (NDSM)

Oak Leaf Cluster
National Defense Service Medal (NDSM)

Bronnen

Foto's