TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wright, John Roger Bodley

Geboortedatum:
1919
Overlijdensdatum:
13 november 1943
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest Britse Begraafplaats Napels
Vak: III. Rij: O. Graf: 5.
Dienstnummer:
130353
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Bezocht Dragon School in Oxford in 1930 en daarna Bradfield College. Van Bradfield kwam hij naar Worcester College waar hij moderne literatuur doceerde. Hij ging in september 1939 in dienst.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Captain (Tijdelijk Kapitein)
Eenheid:
7 Battalion, The Oxfordshire and Buckinghamshire
Toegekend op:
13 januari 1944
Aanbeveling:
Wegens opvallende moed en plichtsbesef bij het afslaan van een Duitse aanval bij Salerno.
Captain Wright’s compagnie bezette deze positie en werd aangevallen door 15 Duitse tanks en infanterie. De positie werd uitgebreid en het terrrein was dicht begroeid. Een belangrijke positie van een peloton aan weerszijden van de weg werd door de vijand veroverd. Captain Wright richtte onmiddellijk een nieuwe stelling in langs de weg. Vanaf hier werden minstens vijf tanks uitgeschakeld. Vanwege het uitvallen van de verbindingen corrigeerde Captain Wright zelf het artillerievuur en het was geheel aan zijn correcties te danken dat het vuur effectief was. Captain Wright bezocht de pelotons onder zijn bevel en die van van het Queen’s Royal Regiment onder vuur van mortierten en mitrailleurs, zijn mannen aansporend met zijn voorbeeld en moed. De Duitsers vielen herhaaldelijk aan maar slaagden er niet in door de stelling te breken.
Het optreden van deze officier was boven alle lof verheven en het was aan zijn kalme oordeel, zijn moed en persoonlijk voorbeeld te danken dat deze vitale positie behouden bleef en de Duitse aanvallen werden afgeslagen.
Distinguished Service Order (DSO)

Bronnen

Foto