TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lyons, Edwin

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
A Company, 59th Armored Infantry Battalion, 13th Armored Division, U.S. Army
Aanbeveling:
Gevechten in Kemper, Duitsland op 13 april 1945. Company A leidde, nadat die in Dunnwald, Duitsland was gelegerd de hele Combat Command B colonne die om 14:00 uur vertrok. Het vrijdag de 13de april en de volle betekenis van die datum zou tegen 17:00 duidelijk worden toen de verliescijfers aantoonden dat de compagnie de meeste verliezen had geleden vanaf de oprichting. De rit naar Kemper was relatief rustig. Sluipschutters openden het vuur op de colonne vanuit een koepel op een schuur en 1st Sergeant Edwin F. Lyons besproeide het gebouw met een .50 mitrailleur waarna het schieten ophield.
1. Op dit punt moet melding worden gemaakt van de diensten van 1st Sgt Edwin F. Lyons tijdens dit gevecht. Hij trad op als verbindingsman tussen Capt. Ford en de achterhoede eenheden en maakte ondere intens vijandelijk vuur diverse trips tussen de stad en de ondersteunende pelotons. Wegens de waardevolle diensten die hij in Kemper verleende is een aanbeveling opgesteld voor deze onderscheiding.
2. Voor zijn prestaties ontving Sgt Lyons een Bronze Star Medal; een Amerikaanse onderscheiding die kan worden uitgereikt aan leden van de Amerikaanse strijdkrachten wegens heldhaftige daden, waardevolle prestaties of opmerkelijke diensten in een oorlogsgebied.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

  • - Page 12-13 , history of Company "A" 59th Armored Battalion.

Foto