TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Dover, Victor

Geboortedatum:
1919
Dienstnummer:
113514
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Captain (Waarnemend Kapitein)
Eenheid:
Battalion Headquarters, 2nd Parachute Battalion, 1st Parachute Brigade, 1st Airborne Division, British Army
Toegekend op:
23 december 1943
Uitgereikt voor:
Operatie Husky
Aanbeveling:
Wegens plichtsbesef en uitstekende vastberadenheid. In de nacht van 13 op 14 juli 1943 nam deze officier deel aan een luchtlandingsoperatie boven Sicilië en werd 40 kilometer van het eigenlijke landingsterrein gedropt op de lavahellingen van de Etna achter de vijandelijke linies. Bij de landing raakte hij behoorlijk geschokt en verdoofd.
Toen hij bijkwam slaagde hij erin drie andere leden van zijn sectie bijeen te brengen en ging op zoek naar de rest maar vond niemand. Ondanks het grote tekort aan voedsel en met de grootste vastberadenheid wist deze officier 23dagen lang te overleven in de nabijheid van Duitse stellingen en een vijandelijk bivak.
In die periode viel hij vijandelijke transporten aan, veroorzaakte verliezen en verstoorde verbindingen en bevoorrading met water. Bij diverse gelegenheden moest hij vijandlijke patrouilles ontwijken die hem zochten. Met zijn acties heeft hij een voorbeeld gesteld dat nooit verbeterd en zelden geëvenaard zal worden.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto