Louis Heible groeide op zoals iedere ander Franse jongeman.
In 1940, toen hij 16 jaar oud was, vielen de Duitse soldaten Frankrijk binnen en ook gebieden als de Alsace en Moselle, welke een deel van Duitsland werden. In 1942, toen hij 18 jaar oud was, weigerde Louis Heible om toe te treden tot de STO (Service du travail obligatoire –Arbeidsdienst). De Duitsers dwongen de inwoners van de Alsace en Moselle om in Duitse fabrieken te werken om oorlogsmateriaal te maken. Als gevolg van deze weigering, besloot hij toe te treden tot de FFI (Het Franse verzet) in de regio Vienne (departement in het Zuidwesten van Frankrijk).
Vanwege zijn weigering om in de STO te gaan, werden zijn ouders en zus gevangen gezet in een werkkamp. In de periode dat hij actief was bij het verzet, gebruikte hij de schuilnaam "Napoléon" om niet ontdekt te worden.
Later vertrok hij naar Engeland en werd ingelijfd bij de Special Air Service (SAS), waarmee hij deelnam aan de bevrijding van Nederland, tijdens operatie Amherst van 4 tot 20 april 1945 bij 22/HQ Squadron, 3rd SAS.
Hij voegde zich ook bij de JRCP (Regiment van Jonge Parachutisten) tot het einde van de oorlog.
Na de oorlog woonde hij in Zimming, een plaatsje in Moselle. Hier trouwde hij met Marie Louise Klein en werd vader van 7 kinderen (Solange, Mireille, Claude, Brigitte, Hugues, Yves, Sylvie).
Hij werkte als stratenmaker en wekte ook in een kolenmijn.
Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!