Woonde in Dinther. Zoon van schoenmaker en rookartikelenwinkelier Lambertus Verhagen (25 februari 1877 Schijndel -14 oktober 1941 Dinther) en Hendrika Joosten (3 januari 1881 Dinther - 2 maart 1934 Dinther). Ongehuwd. Timmerman. Rooms-Katholiek. Piet, zoals zijn roepnaam luidde, was verplicht te werk gesteld als timmerman in Kapelle bij Moers in het 'Lager der Baufirma Tiefenbach in Duitsland. Wat daar plaatsvond, slikte de Brabander niet. Toen op 15 november 1943 op de appèlplaats een medegevangene zwaar werd mishandeld, maakte hij een opmerking over deze brute bejegening van een medemens. Voor de ogen van lotgenoten werd Verhagen door enkele bewakers zelf zo ernstig mishandeld dat hij de volgende dag aan de gevolgen daarvan bezweek (1*). Zijn broer Johannes Maria – Jan – Verhagen (1 september 1919 Dinther), als Duits dwangarbeider in Frankrijk werkzaam, kwam op 26 september 1944, toen hij toevallig op verlof thuis was, om het leven bij een beschieting van zeven geallieerde jachtvliegtuigen van de kom van Dinther. De namen van beide broers staan op het oorlogsmonument waarop de burgerslachtoffers van Heeswijk, Dinther en Loosbroek worden herdacht.
(1*) Archief Jack Kooistra. Herinnering aan de burgerslachtoffers 1940-1945: 'De in 2002 overleden André van den Boogaard uit Heeswijk was er getuige van hoe hij op een appèlplaats door onze bezetters gewelddadig werd mishandeld. Hij had opmerkingen gemaakt over de brute behandelingen van medearbeiders.' (pag. 14).
Oorspronkelijk is zijn lichaam ter aarde besteld op het Hauptfriedhof der Stadt Mülheim. Zijn stoffelijke resten werden op 21 juni 1951 overgebracht naar het parochiekerkhof Sint Servatius in Dinther. Eerder was op 7 januari 1944 al een Heilige Mis van Requiem voor hem gehouden in de Rooms-Katholieke kerk van Dinther.
Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!