TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Cain, Louis R. Jr.

Geboortedatum:
(Louisiana/New Orleans, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
23 december 1943
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Manila
Vak: N. Rij: 8. Graf: 44.
Dienstnummer:
279760
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant (Sergeant der Mariniers)
Eenheid:
Company I, 3d Battalion, 21st Marines, 3d Marine Division
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika heeft het genoegen de Silver Star postuum toe te kennen aan Sergeant Louis R. Cain Jr. (MCSN 279760) United States Marines Corps Reserve, wegens opvallende dapperheid en onverschrokkenheid, dienend bij Company I, Third Battalion, Twentyfirst Marines, Third Marine Division in actie tegen vijandelijke Japanse troepen in het gebied rond Kaap Torokina op het eiland Bougainville in de Solomoneilandengroep op 22 december 1943.
Hoewel hij ernstig gewond raakte terwijl hij zijn sectie aanvoerde onder uitzonderlijk zwaar vuur in een poging naast een vijandelijke positie te komen, behield Sgt. Cain standvastig de controle over zijn mannen, leidde vaardig de afvoer van de gewonden en de succesvolle terugtrekking van de hele groep toen hij weer werd geraakt en viel, dodelijk gewond. Sergeant Cain’s inspirerende leiding, zijn onwankelbare moed en zijn moedige zelfopoffering pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine. Hij offerde dapper zijn leven voor zijn land.
Datum van actie: 22 december 1943.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto