TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Weitkunat, Adolf

Geboortedatum:
7 februari 1895 (Grünfließ, Duitsland)
Overlijdensdatum:
28 juni 1988 (Buchholz in der Nordheide, Duitsland)
Nationaliteit:
Duitse (1933-1945, Derde Rijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rittmeister der Reserve (Reserve Ritmeester)
Eenheid:
Commander Aufklärungs-Schwadron 206
Toegekend op:
4 november 1941
Rittmeister der Reserve Weitkunat ontving zijn Ritterkreuz voornamelijk wegen zijn snelle verovering van de brug over de Beresa bij Mostowaja op 10.10.1941. Het belangrijke van deze prestatie was dat de Russische troepen die zich voor het XXIII. Armee-Korps uit terugtrokken niet in staat waren versterkte bunkerstellingen langs de Wolga te bezetten, wat de Duitsers felle gevechten tegn goed gebouwde stellingen bespaarde. Hij maakte ook de snelle verovering kort daarna van de sterk verdedigde stad Rzhev mogelijk op een numeriek sterkere vijand.
Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major der Reserve (Reserve Majoor)
Eenheid:
Kommandeur, Kampf-Battalion 488
Toegekend op:
5 december 1943
Ritterkreuz mit Eichenlaub
Toegekend voor zijn successen tijdens het commanderen van een tijdelijk infanteriebataljon tijdens de langzame terugtocht van Heeresgruppe Mitte in de zomer van 1943. Een bijzonder opmerkelijke prestatie van zijn bataljon was de snelle herovering van een heftig omstreden dorp ten zuidwesten van Vyazma op de Russen en daarna het afslaan van talloze aanvallen door tanks en infanterie.

346e uitreiking

Bronnen

Foto