Kees van Brink woonde voor de oorlog in Australië. In juli 1940 vertrok hij naar Engeland, werd door de Centrale Inlichtingendienst gerekruteerd en door de Secret Intelligence Service opgeleid tot geheim agent. Hij was na Lodo van Hamel de tweede agent die naar Nederland werd gestuurd.
In de nacht van 18 op 19 november 1940 werd hij in de buurt van Oudemirdum/Friesland geparachuteerd.
Zijn bestond uit de volgende doelen:
1. Een organisatie stichten voor Rotterdam en omgeving tot het zenden van informatie omtrent de militaire toestanden enz. (red Dit had betrekking op de Duitse voorbereiding op Operatie Seelöwe).
2. Zelf zo spoedig mogelijk berichten en informatie sturen d,m,v, de zender die hij mee had gekregen.
3. Zodra de organisatie zou lopen, zich met Engeland in verbinding stellen om teruggehaald te worden.
Het lukte hem echter niet om korte termijn en op eigen kracht zijn eerste missiedoel te bereiken. Daarom verzocht hij na 3 weken om een pick up door de RAF. Dat lukt echter niet en in maart 1941 kreeg Van Brink tot zijn frustratie het bericht dat hij zelf een weg terug moest zien te vinden. Hij vertrok op 30 november 1941 en bereikte Engeland op 18 september 192 via Frankrijk, Curaçao, de VS en Canada.
Terug in Londen terwijl het gevaar voor een Duitse invasie was geweken, bleek er nog maar weinig interesse te zijn voor de informatie van Van Brink waarna hij tot januari 1944 waarnemend hoofd van het Bureau Inlichtingen in Londen werd en daarna tot januari 1945 voor Bureau Inlichtingen in Lissabon en Gibraltar werkte. Tijdens de oorlog werd hij van sergeant tot reservekapitein bevorderd.
Vanaf 1945 tot 1953 was hij in het buitenland en gedetacheerd in Portugal, Spanje en West-Duitsland voor de Nederlandse Regering.
Kees van Brink ging terug naar Australië en overleed in 2004 in Sydney.
Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!