TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Davis, Clive Selwyn

Geboortedatum:
15 april 1916
Overlijdensdatum:
29 oktober 2009
Dienstnummer:
81380
Nationaliteit:
Australische (1901-heden, Federaal Koninkrijk)

Biografie

Voor de oorlog behaalde Clive Davis een Honours degree in wiskunde, natuurkunde en wetenschap. Hij werd in 1936 lid van het Sydney Univerity Air Squadron. Na zijn afstuderen werd Davis te werk gesteld bij de Australische regering en naar Engeland gestuurd om aan het Royal Aircraft Establishment in Farnborough onderzoek te doen naar vliegtuiginstrumenten en aerodynamica. Bij het uitbreken van de oorlog meldde hij zich als vrijwilliger bij de R.A.F. Later ging hij over naar de R.A.A.F. en keerde naar Australië terug. Davis diende ook bij de Air Staff en wordt in de officiële oorlogsgeschiedenis genoemd als vooraanstaand in de ontwikkeling van Operations Research bij luchtoperaties. In de laatste fase van de oorlog voerde Davis het bevel over 103 Squadron dat met de Liberator zware bommenwerper operaties uitvoerde vanaf noord Queensland en Papua Nieuw Guinea. Hij verliet de dienst in de rang van Wing Commander.
Na de oorlog studeerde hij af als Ph.D. in Wiskunde en werkte 27 jaar op de afdeling wiskunde van de Universiteit van Queensland tot aan zijn pensionering in 1983.

Bevorderingen:
25 mei 1940: Pilot Officer (probation)
25 mei 1941: Flying Officer (war sub)
1 juni 1942: relinquishes his commn. on appt. to a commission in the R.A.A.F.
25 mei 1942: Flight Lieutenant (war sub)

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flying Officer (1e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
No. 38 Squadron, Royal Air Force
Aanbeveling:
Op een nacht in juni 1941 deed deze officier een geslaagde aanval op een doel in Benghazi en vloog daarna door naar Benina waar hij, ondanks zwaar luchtafweervuur vliegtuigen op de grond van lage hoogte beschoot. Deze officier heeft 34 operationele vluchten gemaakt en heeft steeds voorbeeldige bereidheid, vaardigheid en vastberadenheid getoond.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto