Woonde in Tiel, Waterstraat 25. Zoon van Barthold Weijman (hotelhouder) en Johanna van Doorn. Huwde met Engelberta Harmsen (29 december 1907 - 10 mei 1988). Houder van een sigarenmagazijn. Lid verzet. Hij werd op 23 december 1944 als gijzelaar opgepakt. Vermoedelijk is zijn onderduikplaats bij een bakker in Wadenoijen verraden.
Op 21 december 1944 deed de Sicherheitsdienst (SD) een inval bij de familie van Elzen aan de Papesteeg 59 te Tiel, een adres waar verzetsactiviteiten plaatsvonden. Op dit adres waren op dat moment Dhr. en Mevr. van Elzen aanwezig met hun drie kinderen, evenals een ondergedoken Britse piloot. Bij de inval wist Dhr. J. van Elzen te ontkomen. Zijn vrouw en de piloot werd gevangen genomen, de kinderen elders ondergebracht. Mevr. van Elzen werd overgebracht naar het politiebureau van Tiel. Bang dat Mevr. van Elzen bij een ondervraging zou doorslaan werd door het verzet een poging gedaan haar uit het politiebureau te bevrijden. De ontzetting lukte, waarna Mevr. en Dhr. van Elzen met hun kinderen over de Waal naar bevrijd gebied werden overgebracht. De Duitsers namen echter maatregelen na de actie van het verzet. Oberst Dewald, de Duitse bevelhebber in het gebied, beval dat er vijf inwoners uit een lijst van 50 uit Tiel gefusilleerd zouden worden indien voor 24 december 1944 om 12.00 uur niet bekend werd wie de verzetslieden waren.
W. van den Bogaard, J.J. Daalderop, I. Dasberg, N.A. Oostinga en C. Weijman werden uiteindelijk om 12.30 uur gefusilleerd op de binnenplaats van de gevangenis in Tiel.
Zijn naam staat op het Tielse oorlogsmonument 'Krijger voor hij dodelijk getroffen wordt'.
In 2018 werd op de oude locatie van de gevangenis een parkeergarage geopend, hier werd bij de ingang ook een nieuwe monument onthuld ter gedachtenis aan de vijfslachtoffers.
Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!