Woonde in Amsterdam. Gehuwd met G. Huisman. In- en verkoper/procuratiehouder bij NV Overzeesche Cultuur en Handelsmij. Nederlands Hervormd. Lid verzet behorend tot de groep Reintje de Vos en later de Binnenlandse Strijdkrachten.
Nadat de bezetter de Unie op 13 december 1941 had ontbonden, ging Blom deelnemen aan verschillende vormen van illegaal werk. Hij verzamelde wapens en munitie en trad in juli 1944 toe tot de knokploeg Reintje de Vos; later onderdeel van de Binnenlandse Strijdkrachten. Als adjudant van de leider van de knokploeg Bons voerde Blom de administratie over uitgereikt voedsel, geld en documenten.
Op dinsdagmiddag 27 maart 1945 werd een verzetsvergadering bij de leider van de knokploeg Reintje de Vos, Bons, gehouden. Door verraad van een bovenbuurman vond een inval door de Sicherheitspolizei plaats waarbij Blom, Bons en enkele andere leden van de Knokploeg werden gearresteerd. Zij werden afgevoerd naar het Huis van bewaring aan de Weteringschans en op de lijst van Todeskandidaten gezet die in aanmerking kwamen voor fusillering bij represailles.
Op 11 april 1945 werd hij samen met negen anderen, waarvan vijf van zijn knokploeg, in Zijpe gefusilleerd als represaille voor de sabotage aan een brugdek in Zijpe. Hun lichamen werden in een massagraf in de duinen bij Overveen provisorisch begraven.
Zijn naam staat op het monument De Opgeheven Hand bij Burgerbrug.
Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!