TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Shapiro, William

Dienstnummer:
O-1312344
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company M, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company M, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
First Lieutenant William Shapiro, O-1312344 (toen Second Lieutenant), Infantry, United States Army, wegens heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika in de omgeving van *** [Lutrebois], België op 31 december 1944. Lt. Shapiro leidde het vuur en de bewgingen van zijn mitrailleursectie ter ondersteuning van een compagnie infanterie die een defensieve stelling bezette in de omgeving van **** (Lutrebois). De compagnie werd dor een krachtige aanval, gesteund door tanks, gedwongen zich terug te trekken. Lt. Shapiro hield zijn peloton langer dan een uur in positie, hij vertoonde een hoge mate van persoonlijke moed en vuurde zijn troepen aan drie felle aanvallen te weerstaan. Pas toen de druk van numeriek sterkere troepen zijn flank bedreigde gaf Lt. Shapiro bevel tot een terugtrekking die hij zo bekwaam leidde dat alle leden van zijn peloton de nieuwe positie met al hun wapens en uitrusting bereikten. De koelbloedige acties van Lt. Shapiro strekken zijn aard als officier en leider van mannen tot eer. Hij kwam in New Jersey in militaire dienst.

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 13 (20 februari 1945).
Bronze Star  Medal (BSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company M, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army
Voor verwonding als gevolg van militaire actie op 1 januari 1945 in de Ardennen, België.

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 49 (25 juni 1945).
Purple Heart

Bronnen

Foto