TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Marek, Rudolf

Geboortedatum:
27 januari 1908 (Wenen, Oostenrijk)
Nationaliteit:
Oostenrijks (1938-1945, Reichsgau)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Toegekend op:
15 december 1942
Red Krune Kralja Zvonimira III.Stupnja s Macevima
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Hauptmann (Kapitein)
Eenheid:
Führer I. / infanterie-Regiment 130
Toegekend op:
7 april 1943
Voordracht:
"Heeft bij inzet in Midden-Slavonië van 19 maart tot 4 april 1943zijn bataljon geleid met overleg, omzichtigheid, initiatief en zekerheid. Als Führer van een Voausabteilung (motorisiert) nam hij op 21maart, ondanks grote landschappelijke tegenslag (26 versperringen), met 1,5 compagnie de hoogten aan beide zijden van B. KAMENSKO in heeft daardoor de weg vrijgemaakt voor de IV. Gebirgs-Brigade. In een gevecht bij BUCJE op 23 maart heeft hij volgens opdracht, ondanks hardnekkige tegenstand van een 500 man sterke verzetsgroep, een ingesloten Kroatische eenheid onder leiding van een Oberleutnant, op het laatste moment ontzet en ook daardoor waardevolle apparaten van de IV. Gebirgs-Brigade gered.
Op 25 maart sloeg hij superieure vijandelijke troepen terug, brak de weerstand in G.SUMETLICA en heeft na zuivering van deze omgeving de bevoorradingsroute van de 4. Gebirgs-Brigade vrijgemaakt. Hier werd een nieuwe groep Domobranen (22 man) bevrijd. Bij deze aanval werden talrijke kampementen en bevoorradingsinrichtingen vernietigd."

Datum is de voordrachtsdatum.
Red Zeljeni Trolist Fourth Class Cross with Oak Wreath
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Zilveren versie.
Infanterie-Sturmabzeichen

Bronnen

  • - Vorschlagsliste für die Verleihung des "Eisernes Dreiblatt IV.Klasse mit Eichenlaub"

Foto