TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sass, Jacob J.

Dienstnummer:
37034234
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Staff Sergeant Jacob J. Sass, 37034234, Infantry, United States Army, wegens heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika in de omgeving van ***[Saint-Lô], France, op 18 juli 1944. Na een gedwongen terugtrekking veroorzaakt door een sterke vijandelijke tegenaanval, maakte het 3rd Battalion, 134th Infantry aanstalten om te hergroeperen waarvoor belangrijke informatie over de vijand noodzakelijk was als vereiste voor een hervatting van de aanval door het bataljon. Sergeant Sass leidde een patrouille die erin slaagde belangrijke inlichtingen te krijgen maar die kwam daarbij onder zwaar vuur van een vijandelijke mitrailleur. Zijn mannen aanvoerend in het vuurgevecht neutraliseerde Sgt. Sass het vijandelijke mitrailleurnest en stelde zijn patrouille in staat zonder verliezen naar de eenheid terug te keren. De leiding, het plichtsbesef en de doelgerichtheid van Sgt. Sass strekken zijn aard als soldaat tot eer. Hij kwam in Nebraska in militaire dienst

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 37 (27 september 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant)
Eenheid:
Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army
Voor verwonding als gevolg van militaire actie op 30 juli 1944 in het departement Manche, Laag-Normandië, Frankrijk.

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 53 (23 november 1944).
Purple Heart
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant)
Eenheid:
Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Staff Sergeant Jacob J. Sass, 37034234, Infantry, United States Army, wegens heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 13 november 1944. Toen zijn pelotonsleider tijdens het oprukken gewond raakte, nam Sergeant Sass, Platoon Sergeant, het commando over het peloton op zich, hergroepeerde de resterende manschappen en leidde de eenheid met opmerkelijk dapper leiderschap bij het voortzetten van de aanval die tot resultaat had dat een numeriek sterkere troepenmacht op de vlucht werd gejaagd. Hoewel hij tijdens de aanval gewond raakte, bleef Sgt. Sass aan het hoofd van zijn troepen totdat de vijandelijke stellingen onder de voet waren gelopen. Zijn heldenmoed is in overeenstemming met de hoge tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika. Hij kwam in Nebraska in militaire dienst

Deze medaille is verkregen in de vorm van een eikenloofteken voor op het lint van de eerste medaille.
Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 56 (12 december 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto