TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Anderson, Bernard H.

Dienstnummer:
37 020 075
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Bernhard Anderson groeide op op een boerderij buiten Rollag, Minnesota. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende hij vier jaar. Voordat hij overzee werd gestuurd hielp hij de inlichtingendienst van het leger bij het tekenen van kaarten van Afrika toen de invasie in Noord-Afrika werd voorbereid. Omdat hij op een tractor kon rijden werd hij aangewezen om een tank te besturen en allereerst werd hij de tankchauffeur van John K. Waters, de schoonzoon van Generaal Patton. De bemanning werd nog voor D-Day gesplitst en Anderson werd onder een andere tankcommandant geplaatst. Omdat hij met de Noorse taal, die enige overeenkomst vertoont met het Duits, was opgegroeid werd hij er vaak op uitgestuurd om met Duitse burgers te overleggen wanneer de troepen onderdak nodig hadden om te rusten.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
67th Armored Regiment, 2nd Armored Division (67th Armored Regiment, 2nd Armored Division)
Toegekend op:
1 december 1944
Aanbeveling:
Wegens heldhaftige prestaties in actie tegen de vijand op 11 augustus 1944 in Frankrijk. Tijdens een bombardement op het 1st Battalion, 67th Armored Regiment belandde er een bom van 250 kilo midden in het bivak van een peloton waardoor diverse leden van het peloton sneuvelden of gewond raakten en vijf voertuigen in brand vlogen. Staff Sergeant Anderson hielp eerst bij het in veiligheid brengen van sommige gewonden en keerde daarna terug om munitie uit de brandende voertuigen te halen. Hij reed voertugen weg die nog konden rijden en bluste de vlammen van andere. Tijdens de hele actie stond S.Sgt. Anderson bloot aan exploderende munitie en granaten, aan brandende fakkels en brandende benzine. Hij werkte voortdurend in het fel verlichte gebied en haalde er mensen weg, zich volledig bewust van de dreigende mogelijkheid dat de vijand het verlichte gebied zou beschieten of bombarderen. De dapperheid en moed getoond door S.Sgt. Anderson strekken hem tot grote eer en passen binnen de beste tradities van de strijdkrachten.

APO 252, Headquarters 2nd Armored Division.
General Orders No. 71, Headquarters 2nd Armored Division (1 December 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

  • - General Orders No. 71, Headquarters 2nd Armored Division (1 December 1944)

Foto