TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Cunningham, Wallace "Jock"

Geboortedatum:
4 december 1916 (Glasgow, Groot-Brittannië)
Overlijdensdatum:
4 oktober 2011
Dienstnummer:
80545
Nationaliteit:
Britse

Biografie

Wallace Cunningham studeerde werktuigbouwkunde. In 1938 meldde hij zich bij de Royal Air Force Volunteer Reserve en ging in juli 1940 als jagerpiloot naar 19 Squadron.
Hij werd op 28 augustus 1941 neergeschoten en bleef het grootste deel van de rest van de oorlog in het kamp Stalag Luft III van de Nazi’s tot januari 1945 toen hij gedwongen werd mee te doen aan de beruchte Lange Mars van Sagan naar Lückenwald ten oosten van Berlijn midden in de winter in de sneeuw, toen Sovjet troepen de Nazi’s naar het westen opdreven.
Het kamp bij Lückenwald werd in april 1945 door de Sovjets bevrijd en hij werd later overgedragen aan de Amerikanen en herkreeg zijn vrijheid.
Na de oorlog keerde hij in de werktuigbouw terug en werd uiteindelijk vice-president van een internationaal ingenieursbureau.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Pilot Officer (2e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
Royal Air Force Volunteer Reserve
Toegekend op:
8 oktober 1940
Aanbeveling:
Deze officier heeft vijf vijandelijke vliegtuigen neergeschoten. Hij heeft in actie grote moed getoond en uitmuntende vaardigheid.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen