TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wingo, Harold Noble

Geboortedatum:
27 december 1916
Overlijdensdatum:
7 maart 1944 (provincie Latina, regio Latium, Italië)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Sicilië-Rome
Vak: E. Rij: 9. Graf: 30.
Dienstnummer:
34 278 770
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Familie informatie:
Hij speelde gitaar. Kocht een gitaar bij Sears en gaf dit aan zijn broer (Elijah) om de bewaren tot hij terug kwam uit het leger. Hij kwam nooit terug. De gitaar bevind zich nog steeds in de familie.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Company I, 180th Infantry Regiment, 45th Infantry Division "Thunderbird", U.S. Army (Company I, 180th Infantry Regiment, 45th Infantry Division "Thunderbird", U.S. Army)
Datum van de actie: 7 maart 1944.
Plaats van handeling: het bruggenhoofd van Anzio in de omgeving van Torre del Padiglione, provincie Latina, Lazio in Italië.
Aanbeveling:
Wegens dapperheid in actie op 7 maart 1944 in het bruggenhoofd van Anzio in Italië. Toen zijn compagnie niet in staat was vuursteun aan te vragen tegen aanvallende vijandelijke troepen ging Private first class Wingo, koerier van het peloton, vooruit naar een positie langs de marsroute van de vijand en legde met een raketlanceerder een dergelijk nauwkeurig en storend vuur op de vijand dat die niet in staat was een belangrijke brug over te steken. Toen zijn raketlanceerder onklaar raakte, bleef Pfc Wingo doorvuren met een geweer uit 1903 met granaatwerper totdat hij bijna bewusteloos raakte door een vijandelijke mortiergranaat. Toen hij weer bij kwam hervatte hij zijn nauwkeurige vuur met een M1 geweer terwijl zijn peloton een andere positie innam. Toen hij zich weer bij zijn peloton voegde bleef hij vuren totdat hij in de strijd sneuvelde. De dapperheid en het plichtsbesef van Pfc Wingo zijn een voorbeeld van de beste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika.

Postuum toegekend.

Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Fisher, G.A., The Story of the 180th Infantry Regiment, Newsfoto Publishing Co., San Angelo, Texas, 1947
    - Official Records of the 45th Infantry Division National Archives and Reords Service,Declassified 08222008.Copy in files of Homer David Wingo Jr. Houston,Texas
    - American Battle Monuments Commission

Foto

Thema's