TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sullivan, Thomas F.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 01011898.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company A, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Company A, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
First Lieutenant Thomas F. Sullivan (Army Serial Number 01011898), Infantry, Company "A", 31st Tank Battalion, United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden door waardevolle prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 28 augustus 1944 in de omgeving van Epernay in Frankrijk. Toen hij zag dat de tank van zijn bevelvoerend offcier onklaar raakte door vijandelijk vuur manoeuvreerde 1st. Lt. Sullivan zijn eigen tank in een gevaarlijke positie om de evacuatie van de bemanning te dekken. Zijn eigen tank werd bijna meteen het doelwit voor anti-tankwapens en kreeg een voltreffer. Ondanks intensief vuur van sluipschutters verliet hij zijn aangeschoten tank en gebruikte zijn persoonlijk wapen om de gang van de twee bemanningen naar een veilige positie te dekken. Na de dood van zijn bevelvoerend officier hergroepeerde 1st. Lt Sullivan zijn compagnie en voerde die aan in verdere aanvallen voor het bereiken van het doel. Met zijn dappere leiding onder verwoestend vijandelijk vuur droeg 1st. Lt Sullivan bij aan het slagen van de missie van zijn eenheid.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 64 (13 oktober 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto