TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

O'Brien, Terence M.

Overlijdensdatum:
3 maart 1945 (Duitsland)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Margraten
Vak: E. Rij: 11. Graf: 20.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company C, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army (Company C, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army)
Aan Terence M. O'Brien (0-1016163), First Lieutenant (Infantry), U.S. Army, wordt een Silver Star toegekend wegens dapperheid in actie tegen de vijand, dienend bij Company C, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division, in Duitsland op 3 maart 1945. Lieutenant O’Brien, aangesteld als Company Commander voerde zijn compagnie aan tijdens straatgevechten in een door de vijand bezette stad. Zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid stelde hij zich, terwijl hij zijn eenheid aanvoerde, voortdurend bloot aan vijandelijk vuur. Terwijl hij zo de actie leidde raakte hij gewond door mitrailleurvuur maar weigerde afgevoerd te worden naar een veilige plaats en bleef zijn mannen aanvoeren en aanmoedigen. Korte tijd later opende de mitrailleur het vuur weer waardoor Lt. O’Brien op slag werd gedood. Zijn dapperheid onder vijandelijk vuur en zijn leiderschap vormden een aanmoediging voor de leden van zijn compagnie en pasten binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten. Woonplaats: Iowa.

Postuum toegekend.
Headquarters, 8th Armored Division, General Orders No. 12 (22 maart 1945).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto