TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gorna, Charles W.

Overlijdensdatum:
15 maart 1978
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company C, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army (Company C, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army)
Aan Charles W. Gorna (33440810), Staff Sergeant, U.S. Army, wordt een Silver Star uitgereikt wegens dapperheid in actie tegen de vijand, dienend bij Company C, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division, in Duitsland op 1 maart 1945. Sergeant Gorna stuitte op een bewapende vijandelijke wachtpost terwijl hij een pad met mijnen onderzocht. Hij dwong de bewaker zich over te geven en nam nog eens 11 vijandelijke soldaten gevangen die zich verscholen in een uitgraving. Later meldde hij zich vrijwillig om het voertuig waaraan hij was toegevoegd te dekken terwijl de rest van de sectie in een nabij gelegen huis dekking zocht tegen vuur van sluipschutters.
Toen hij van zijn taak als bewaker was verlost, ging hij de sluipschutter zoeken, vond hem en nam hem gevangen. De acties van Sgt. Gorna passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika. Woonplaats: Greensburg, Pennsylvanië.

Headquarters, 8th Armored Division, General Orders No. 12 (22 maart 1945).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto