TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Potticary, George W.

Overlijdensdatum:
23 januari 1945 (Saargebied, Duitsland)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Luxembourg
Vak: H. Rij: 10. Graf: 7.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company A, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army (Company A, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army)
Aan George W. Potticary (17080531), Staff Sergeant, U.S. Army, dienend bij Company A, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division, wordt een Silver Star uitgereikt wegens dapperheid in actie tegen de vijand op 22 januari 1945. Sergeant Potticary voerde zijn sectie aan bij de verovering van een versterking. Tijdens de opmars lag zijn sectie voortdurend onder vuur van mortieren, artillerie en automatische wapens. Toen hij zijn doel bereikte bereidde hij zich voor op een tegenaanval en kwam een peloton te hulp dat al twee dagen vast had gezeten. Tijdens deze actie sneuvelde Sgt. Potticary. De actie die Sgt. Potticary ondernam ging ver uit boven het normale plichtsbesef. Hij toonde en heldhaftigheid en een onverschrokken leiderschap die een voorbeeld zijn van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika. Woonplaats: Waterton, South Dakota.

Postuum toegekend.
Headquarters, 8th Armored Division, General Orders No. 3 (15 februari 1945).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto