TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Weinhardt, Henry C.

Overlijdensdatum:
1944 (departement Manche, Laag-Normandië, Frankrijk)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Headquarters Company 2nd Battalion, 331st Infantry Regiment, 83rd Infantry Division "Thunderbolt", U.S. Army (Headquarters Company 2nd Battalion, 331st Infantry Regiment, 83rd Infantry Division "Thunderbolt", U.S. Army)
First Lieutenant Henry C. Weinhardt, 0-1297629, Infantry, 331st Infantry, United States Army wegens het zich hebben onderscheiden in actie op 10 juli 1944 bij Sainteney in Frankrijk. Tijdens een zwaar vijandelijk bombardement op Sainteney werd het noodzakelijk een zeer belangrijk bericht te verzenden naar de commanopost van het regiment. Alle communicatiemiddelen waren verbroken, behalve die per koerier en de beschikbare route naar de commandopost lag onder voortdurend vijandelijk granaatvuur dat waarschijnlijk door directe waarneming werd geleid. Alle voertuigen op de weg werden onmiddellijk tot doelwit voor vijandelijke artillerie en er waren al vele geraakt. Toen de regimentscommandant, die toen aanwezig was, om een vrijwilliger vroeg voor de gevaarlijke tocht en die volledig op de hoogte was van de risico’s die dat met zich bracht, meldde hij zich. Hij ging onder voortdurend en dicht vijandelijk granaatvuur op weg en werd gedood toen zijn voertuig een voltreffer kreeg. Het onwankelbare plichtsbesef, de onverschrokken minachting voor zijn eigen veiligheid en de grote persoonlijke moed van deze officier strekken hem tot de hoogste eer en zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten. Hij kwam in Missouri in militaire dienst.

Postuum toegekend.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto