TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Higle, Alfred T.

Nationaliteit:
Amerikaanse

Biografie

Dienstnummer 01308335.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
47th Infantry Regiment, 9th Infantry Division "Old Reliables", U.S. Army (47th Infantry Regiment, 9th Infantry Division)
Toegekend op:
30 april 1945
Aanbeveling:
Wegens het zich hebben onderscheiden door dapperheid in actie tegen de vijand op 5 maart 1945 in Schwarzmaar in Duitsland. Terwijl ze in een defensieve positie lagen, werd het peloton van Lt. Higle onderworpen aan intens vijandelijk vuur van artillerie, mortieren en tanks en daarna aan een felle tegenaanval door een getalsmatig sterkere vijandelijke troepenmacht. Zich realiserend dat het voor zijn peloton onmogelijk was de naderende vijand tegen te houden zonder ondersteuning door tanks, gaf Lt. Higle zijn peloton bevel zich terug te trekken op meer effectieve vuurstellingen. Met volledige minachting voor eigen veiligheid weigerde hij zich met zijn mannen terug te trekken maar bleef en leidde effectief artillerievuur op de vijandelijke troepen. Het agressieve leiderschap van Lt. Higle, zijn plichtsbesef en zijn moedige acties droegen aanzienlijk bij aan het met succes terugdringen van de vijandelijke troepen en strekken hem en de strijdkrachten van de Verenigde Staten tot eer.

Headquarters 9th Infantry Division, APO 9 (30 April 1945).
HQ, 9th Infantry Division, G.O. No. 57 (1945).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Headquarters Ninth Infantry Division, A.P.O. 9, 30 April 1945
    - Home of Heroes

Foto