TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Frisby, Elwood D.

Geboortedatum:
29 april 1929
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company C, 63rd Armored Infantry Battalion, 11th Armored Division "Thunderbolt", U.S. Army (Company C, 63rd Armored Infantry Battalion, 11th Armored Division "Thunderbolt", U.S. Army)
Staff Sergeant Elwood D. Frisby (ASN: 39900155), United States Army, wegens opvallende moed en onverschrokkenheid in actie, dienend bij Company C, 63d Armored Infantry Battalion, 11th Armored Division, in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand op 10 maart 1945 in de omgeving van Andernacht in Duitsland. Sectieleider Sergeant Frisby ontdekte dat de voortgang van zijn sectie werd opgehouden door een 3 meter hoge muur waarvan de bovenkant besproeid werd door een voortdurende regen van vuur uit vijandelijke kleine wapens vanuit een stenen toren aan de andere kant. Sergeant Frisby greep zonder aarzelen een BAR en nadat hij onder het intense vijandelijke vuur over de muur was geklommen, nam hij een positie in achter een hoop puin aan de andere kant van waaruit hij dermate effectief op de vijand vuurde dat het restant van zijn sectie zonder verliezen over de muur kon klimmen en de opmars voort kon zetten. Met zijn totale plichtsbesef en zijn volledige minachting voor eigen veiligheid vormde Sergeant Frisby een voorbeeld voor de beste tradities van de Landmacht van de Verenigde Staten.
Sergeant Frisby kwam in Idaho in militaire dienst.

Headquarters, 11th Armored Division, General Orders No. 67 (1 May 1945).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto