TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Miller, Denver E., Junior

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Pharmacist's Mate Third Class (Ziekenverzorger 3de klasse)
Aanbeveling:
Wegens opvallende dapperheid en onverschrokkenheid in actie tegen de vijand op Okinawa Shima op de Ryukyueilanden op 13 juni 1945.
Pharmacist’s Mate Third Class MILLER had al vroeg in de campagne een ernstige wond opgelopen maar toen hij hoorde dat er onvoldoende gewondenverzorgers waren vroeg hij ontslagen te worden om dienst te doen in de frontlinie. Nadat hij zich daar had gemeld deed hij onder intens vijandelijk vuur van artillerie, mortieren en kleine wapens fantastisch werk met het behandelen van ernstig gewonde mannen. Zijn peloton moest een vijandelijke strategische positie veroveren die was overgebleven in het laatste zwaar bevochten vijandelijke weerstandsnest en leed daarbij zware verliezen. Toen hij ontdekte dat een Mariier ernstig gewond was geraakt ging Pharmacist’s Mate Third Class MILLER naar voren om hem te behandelen. Nadat hij hem naar een gedekte positie had gesleept, diende hij morfine en bloedplasma toe en hield toezicht op zijn afvoer naar een veilige plek. Terwijl hij deze gewonde behandelde werd hij door het vijandelijke vuur geraakt en liep een ernstige buikwond op en hoewel hem was gezegd te wachten op afvoer door een brancardploeg realiseerde hij zich het gevaar voor hen wanneer ze zouden proberen hem te redden en dus kroop hij 100 meter verder naar een plek waar hij kon worden bereikt zonder het leven van zijn kameraden in gevaar te brengen. Zijn voortdurende onzelfzuchtigheid en zijn bezielende plichtsbesef pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Pharmacist's Mate Third Class (Ziekenverzorger 3de klasse)
Purple Heart

Bronnen

  • - Temporary Citation Letter Silver Star
    - Letter's of receiving wound

Foto