TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Seaborn, Robert Lowder

    Geboortedatum:
    9 juli 1911 (Toronto/Ontario, Canada)
    Overlijdensdatum:
    15 februari 1993 (Cobourg/Ontario, Canada)
    Nationaliteit:
    Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

    Biografie

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    H/Captain
    Eenheid:
    1st Battalion The Canadian Scottish Regiment (Princess Mary's), Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
    Voor actie die werd getoond op 6 juni 1944 nabij Courseulles-sur-Mer/departement Calvados, regio Laag-Normandië, Frankrijk.
    Aanbeveling niet beschikbaar.
    Military Cross (MC)
    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    H/Captain
    Eenheid:
    1st Battalion The Canadian Scottish Regiment (Princess Mary's), Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
    Aanbeveling:
    Op 6 juni 1944 landde H/Captain Robert Louden Seaborn, Aalmoezenier bij het 1st Battalion Canadian Scottish Regiment met zijn eenheid bij Courseulles-sur-Mer in Frankrijk. Net voor de landing raakte hij in de landingsboot licht gewond maar weigerde zich te laten afvoeren. Zodra hij was geland assisteerde hij de dokter bij het verzorgen van de gewonden op het strand en bij de trek naar het binnenland. Hij besteedde bijzondere aandacht aan het verzamelen van de gewonden en verzekerde zich ervan dat de gewondennesten goed gemarkeerd waren. Wanneer het bataljon halt hield om te hergroeperen en nadat alle gewonden waren verzorgd begon hij de doden te begraven en ging soms ver vooruit onder vijandelijk vuur om lichamen te bergen. Moeilijk als zijn taak was en gehinderd door vermoeidheid, gebrek aan vervoer en uitrusting bleef H/Captain Robert Louden Seaborn doorgaan, niet alleen met het verzorgen van de gewonden maar ook met het regelmatig bezoeken van alle rangen in het bataljon, hen aanmoedigend met een vrolijk woord en een glimlach, geen moment denkend aan zichzelf maar altijd aan het welzijn van de mannen. Hij is een ware Christen en wordt door het hele bataljon tot aan de laatste man bewonderd voor zijn kracht en dapperheid.

    Met verguld zilveren ster.
    Croix de Guerre (1939-1945)

    Bronnen

    Foto