TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Goto, Masaichi

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Medical Department,100th Infantry Battalion, 34th Infantry Division "Red Bull", U.S. Army
Toegekend op:
21 april 1944
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, de Silver Star toe te kennen aan Staff Sergeant (toen Corporal) Masaichi Goto (ASN: 30100119), United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed en onverschrokkenheid in actie tegen de vijand, dienend bij het Medical Department, 100th Infantry Battalion (Separate), toegevoegd aan de 34th Infantry Division op 29 september 1943 in de omgeving van Montemarano in Italië. Tijdens een zware beschieting door artillerie verliet S/Sgt. Goto, onderofficier op een verbandpost, met volledige minachting voor eigen gevaar de betrekkelijke veiligheid van zijn onderkomen om een gewonde kameraad te hulp te komen. Hoewel de vijandelijke granaten gevaarlijk dicht bij hem insloegen, bleef hij in het ongedekte gebied en verleende eerste hulp aan nog drie ernstiger gewonde soldaten. S/Sgt. Goto’s moed, kalmte en dapperheid onder vuur was voorbeeldig en strekte de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika tot eer.

Headquarters, 34th Infantry Division, General Orders No. 29 (21 april 1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Ankrum, H.R., Dogfaces Who Smiled Through Tears – The 34th Red Bull Infantry Division and attached 100th (Hawaiian) Battalion and 442nd “Go for Broke” Regimental Combat Team in World War II 1941-1945, Graphic Publishing Company, Lake Mills, Iowa, USA, 1987
    - Military Times.com

Foto