TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Pratt, Howard Ralph

Geboortedatum:
15 juli 1925
Overlijdensdatum:
19 februari 1945 (Iwo Jima, Bonin-eilanden, Japan)
Begraven op:
National Memorial Cemetery of the Pacific
Vak: A. Rij: 0. Graf: 257.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Private First Class Howard Ralph Pratt ligt begraven op de Amerikaanse Begraafplaats en Monument van de Stille Oceaan, Honolulu/Hawaï, Verenigde Staten. Perceel A, Rij 0, Graf 257.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private First Class (Marinier der Tweede Klasse)
Eenheid:
Mortar Section, 1st Battalion, 24th Marine Regiment, 4th Marine Division "Fighting Fourth", U.S. Marine Corps
Toegekend op:
24 september 1945
Uitgereikt voor:
Operatie Detachment
Aanbeveling:
Wegens opvallende dapperheid en onverschrokkenheid, dienend als munitiedrager in een sectie van het First Battalion, Twenty-fourth Marines, FOURTH Marine Division, in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op Iwo Jima op de Vulkaaneilenaden op 19 februari 1945. Toen hij zag dat een van zijn kameraden gewond was geraakt door scherven van een vijandelijke granaat, kwam Pfc Pratt hem onmiddellijk te hulp en toen vijandelijke granaten nogmaals in het gebied neerkwamen, wierp hij zich op het lichaam van de man om zijn leven te redden waarbij hij zijn eigen leven verloor. Zijn dappere geest van zelfopoffering en heldhaftige mninachting voor zijn eigen veiligheid strekken hem en de Amerikaanse Marine tot de hoogste eer. Hij offerde dapper zijn leven voor zijn land.

Commander in Chief, Pacific: Serial 35750
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto