TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Strawn, Harry Warren

Geboortedatum:
17 oktober 1917
Overlijdensdatum:
13 december 1998
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Harry woonde na de oorlog bijna zijn gehele leven in Souris, Manitoba, Canada. Hij ging in de begin jaren '80 met pensioen uit de Royal Canadian Legion als manager. Hij woonde 35 jaar lang 2 huizen verder van zijn 'loader operator' van het Fort Gary Horse.

Harry trouwde op 10 juni 1948 met Vera Janz. Samen kregen ze een zoon op 14 december 1948, Charles Thomas Strawn.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
No.2 Troop, "A" Squadron, 10th Armoured Regiment (The Fort Garry Horse), 2nd Canadian Armoured Brigade, Canadian Army
Toegekend op:
19 augustus 1944
Aanbeveling:
Tijdens de actie in Rots op 11 juni 1944 bleef deze NCO met vastberadenheid en initiatief doorvechten nadat het restant van zijn eenheid gevallen was. Toen hij de positie van een Pantertank had ontdekt die in een hinderlaag lag bond hij er met succes de strijd mee aan en vuurde erop door het gebouw heen. Terwijl hij zich daarna door het dorp terugtrok vocht hij met grote vaardigheid met zijn tank en vernietigde nog een Panter. Hij toonde opmerkelijke moed en deskundigheid bij het uitvoeren van een taak waarbij de vijand een duidelijk en beslissend voordeel had. Zijn actie was een prachtig voorbeeld van koele, berekende efficiëncy in een moeilijke situatie en had de vernietiging van een grote hoeveelheid vijandelijke uitrusting tot gevolg.

Awarded as per Canada Gazette dated 19 August 1944
Military Medal (MM)

Bronnen