TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Farris, Fred

Geboortedatum:
4 augustus 1924 (Hillsboro/Texas, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
20 november 1943 (Tarawa, Gilberteilanden)
Vermeld op:
Monument Vermisten van de Verenigde Staten Honolulu
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Fred Farris werd als onbekende soldaat begraven op begraafplaats 10 te Tarawa. Recentelijk zijn de stoffelijke overschotten opgegraven ten einde deze te trachten te identificeren. Op 14 april 2020 werd het stoffelijk overschot van Fred Farris geïdentificeerd.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant (Sergeant der Mariniers)
Eenheid:
Company I, 3rd Battalion, 2nd Marine Regiment, 2nd Marine Division "The Silent Second", U.S. Marine Corps
Toegekend op:
25 mei 1946
Aanbeveling:
Wegens opvallende moed en onverschrokkenheid als sectieleider in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op de Tarawa atol op de Gilberteilanden op 20 november 1943. Sergeant Farris leidde zijn sectie moedig naar de zijkant van een grote vijandelijke bunker en onder dekkingsvuur van zijn mannen slaagde hij erin de vijandelijke stelling met handgranaten uit te schakelen en stelde zijn compagnie in staat verder op te trekken. Tijdens het erop volgende gevecht tegen de vijand raakte hij dodelijk gewond. Met zijn opmerkelijke moed, zijn gedurfde initiatief en onverwoestbare vechtlust was hij een inspiratie voor allen die hem zagen en hield hij de beste tradites van de Amerikaanse Marine hoog. Hij offerde dapper zijn leven voor zijn land.

Postuum verleend. (Commander in Chief, Pacific: Serial 9019)
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto