Case, Norris B.

Geboortedatum:
7 januari 1922 (Wolcotville-LaGrange County/Indiana, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
20 september 1944 (Nijmegen, Nederland)
Dienstnummer:
35 346 780
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Norris B. Case was de oudste zoon van Perry en Agnes Case. Op 21 november 1942 het leger in. Zijn training doorbracht hij op Fort Benning in Georgia. Hij sneuvelde op 20 september 1944 vlak voor de oversteek van de Waal. Voordat Case aan de Zuidoever plaats wilde nemen in zijn boot, raakte zijn 1st Lieutenant, Edward T. Wisniewski zwaar gewond. Toen Case zijn 1st Lieutenant wilde helpen, werd hij dodelijk getroffen. Hij werd 21 september 1944 begraven op de tijdelijke Amerikaanse Begraafplaats Molenbeek. Na de oorlog werd hij in de Verenigde Staten herbegraven op de Woodruff Cemetery, Johnston Township/Indiana, Verenigde Staten.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
Radio Operator, Company D, 2nd Battalion, 504th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division "All American", U.S. Army
Uitgereikt voor:
Operatie Market Garden
Aanbeveling:
Wegens dapper optreden op 20 september 1944, ongeveer 1.5 kilometer van Nijmegen, Nederland. Toen zijn pelotonsleider gewond raakte en onder zwaar vijandelijk vuur in een ongedekte positie lag, meldde Pvt. Case, radioman van het peloton, Company D, 504th Parachute Infantry Regiment, zich als vrijwilliger om te proberen zijn officier te redden. Bij zijn eerste twee pogingen werd hij door zwaar vuur van mitrailleurs, geweren en artillerie teruggedreven maar bij zijn derde poging bereikte hij zijn pelotonsleider. Terwijl hij eerste hulp verleende raakte hij zelf gewond door granaatscherven. Gedurende zijn reddingspogingen verzaakte Pvt. Case zijn plichten als radioman niet maar hield zijn compagniescommandant op de hoogte van de toestand bij de vijand. De onzelfzuchtige en vrijwillige actie onder groot gevaar van Pvt. Case was typerend voor de hoogste tradities van de strijdkrachten.
Postuum toegekend.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto