TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Goodrich, Guinn B.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitentant-kolonel)
Eenheid:
18th Tank Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army (18th Tank Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army)
De Silver Star wordt uitgereikt aan Guinn B. Goodrich (0308572), Lieutenant Colonel (Armor), U.S. Army, wegens dapperheid in actie tegen de vijand als commandant van het 18th Tank Battalion, 8th Armored Division in Duitsland op 29 maart en tussen 5 en 12 april 1945.

Als leider van een speciale eenheid betoonde Col. Goodrich uitmuntende dapperheid in gevechten met vijandelijke troepen. Bij een gelegenheid vestigde hij zijn commandopost zo dicht achter aanvallende eenheden dat hij voortdurend onder artillerie- en mortiervuur lag. Terwijl hij persoonlijk een operatie leidde raakte hij pijnlijk gewond door granaatscherven. Na medisch te zijn behandeld bleef hij zijn plicht doen. Zijn persoonlijk toezicht en tactische vaardigheden leidden tot een sterke vermindering van verliezen in zijn eenheid en bij al zijn acties toonde Col. Goodrich een moed en minachting voor zijn eigen veiligheid die een inspiratie vormden voor zijn mannen en pasten binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten. Hij trad in Tennessee in militaire dienst.

G.O. No. 81, Hq. 8th Armd. Div., 4 August, 1945, Page 1.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Leach, C.R., In Tornado’s Wake – A History of the 8th Armored Division, The Battery Press, Nashville, USA, 1992
    - 8th-armored.org

Foto