- Periode:
- Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
- Eenheid:
- No. 2 (Dutch) Troop, No. 10 (Inter-Allied) Commando, 4th Commando Brigade, First Canadian Army, Canadian Army
- Toegekend op:
- 5 september 1946
- Uitgereikt voor:
- Operatie Infatuate II
Aanbeveling:
Deze officier was vanaf de oprichting in 1942 lid van Dutch Troop van 10 Inter-Allied Commando en voerde vanaf 1943 het bevel erover totdat de eenheid in augustus 1945 werd ontbonden. In 1943 werd zijn Troop naar India gestuurd om deel te nemen aan de campagne in Birma maar werd in 1944 voor operaties in Europa terug geroepen. Een deel van de eenheid nam deel aan de landingen bij Arnhem en leed zware verliezen aan mannen en materiaal. Nadat de evacuatie voltooid was, verzamelde Captain Linzel zijn mannen en meldde zich met hen aan bij No. 4 Commando Brigade die zich aan het voorbereiden was voor een aanval op Walcheren.
Voordat zijn mannen klaar waren voor een volgende strijd moesten zij opnieuw volledig uitgerust worden. Het tempo waarin dat gebeurde was in niet geringe mate te danken aan de energie en het doorzettingsvermogen van Captain Linzel. Toen de operatie ten einde was keerde hij naar Engeland terug om voor het einde van de oorlog de 100 man op te leiden die hij had gerecruteerd toen hij in Nederland was. Met zijn inspanningen was hij zo succesvol dat tegen maart 1945 kon melden dat zijn mannen in alle opzichten klaar waren voor actieve dienst. Zo was het mogelijk dat hij zijn mannen in de laatste fase van de oorlog in Europa kon inzetten.
Gedurende zijn diensttijd bij No. 10 Commando was Captain Linzel’s trouw aan zijn bevelvoerend officier en aan het Britse leger als geheel volkomen. Er moesten vele obstakels worden overwonnen voordat mannen uit een ander land, waarvan enkelen geen Engels spraken tot een doelmatige gevechtseenheid van het Britser leger konden worden gesmeed maar die taak, hoe moeilijk ook, werd met succes volbracht. Dat dit zo was, was in niet geringe mate te danken aan de bereidheid, het doorzettingsvermogen en het plichtsbesef van deze officier.
Brtise Koninklijke goedkeuring op 5 september 1946.
Toestemming tot dragen verleend bij Koninklijk Besluit op 3 december 1946.
Overhandigd op 18 oktober 1948 te Den Haag.