TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Dorr, Michael W.

Overlijdensdatum:
11 april 1945 (Duitsland)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Margraten
Vak: L. Rij: 17. Graf: 3.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technician 5th Grade (T-5)
Eenheid:
18th Tank Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army (18th Tank Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army)
Aan Michael W. Dorr (6253729), Technician Fifth Grade, U.S. Army, wordt de Silver Star uitgereikt wegens dapperheid in actie tegen de vijand, dienend bij het 18th Tank Battalion, 8th Armored Division in Duitsland op 11 april 1945. Corporal Dorr behoorde bij een patrouille die erop uit was gestuurd om gevangenen af te voeren. Toen de andere leden van de patrouille uit de half track klommen bleef hij achter zijn mirailleur om hen te dekken. De uitgestapte leden van de patrouille ontmoetten 15 Duitse soldaten en Corporal Dorr vuurde diverse salvo’s over hun hoofden om ze tot overgave aan te sporen. Andere vijandelijke troepen openden toen het vuur. Strijdend tegen zowel drie tanks als de mitrailleurs vocht hij dapper om zijn metgezellen te beschermen totdat hij dodelijk gewond raakte. Zijn dapperheid en ultieme plichtsbesef passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika en strekken hem en de strijdkrachten tot grote eer. Woonplaats: Englewood, Colorado.

Postuum toegekend.
Headquarters, 8th Armored Division, General Orders No. 30 (9 mei 1945).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto