TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McDaniel, Robert H.

Overlijdensdatum:
21 februari 1945
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Epinal
Vak: A. Rij: 15. Graf: 2.
Dienstnummer:
02 006 175
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company A, 1st Battalion, 275th Infantry Regiment, 70th Infantry Division "Trailblazers", U.S. Army (Company A, 1st Battalion, 275th Infantry Regiment, 70th Infantry Division "Trailblazers", U.S. Army)
Toegekend op:
19 juli 1945
Aanbeveling:
Wegens dapperheid in actie op 21 februari 1945. Toen vijandelijke infanterie, vooraf gegaan door een Tigertank fel aanviel in het Stiftswoud in Frankrijk, nam Lt. Daniel het op zich om te proberen de tank uit te schakelen. Hij werkte zich tot op een kleine afstand van de steeds vurende tank die door vijandelijke infanteristen werd beschermd, wierp een anti-tank granaat en bracht de tank tot stilstand. Nog steeds onder vuur van het verlamde voertuig kroop hij naar een schuttersput maar werd door vijandelijke schutters opgemerkt toen hij de dekking bereikte en werd onmiddellijk gedood. Met zijn dappere actie verstoorde hij de vijandelijke aanval en die actie is een voorbeeld van de beste tradities van de Amerikaanse strijdkrachten.

Posthuum toegekend.
General Orders No. 70, Headquarters 70th Infantry Division (19 July 1945).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto