TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Brummer, Andrew R. "Andy"

    Geboortedatum:
    29 januari 1918 (Morrison County/Minnesota, Verenigde Staten)
    Overlijdensdatum:
    7 januari 1945 (Lutrebois/Luxemburg, België)
    Begraven op:
    Amerikaanse Oorlogsbegraafplaats Henri-Chapelle
    Vak: F. Rij: 15. Graf: 28.
    Dienstnummer:
    37 164 839
    Nationaliteit:
    Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

    Biografie

    Andrew R. Brummer "Andy" was de zoon van Lawrence Brummer (1891-1961) en zijn echtgenote Annie Kingen-Brummer (1895-1979). De familie leefde op een boerderij in Hillman, Morrison County, Minnesota.
    Andrew was het vierde kind en had 7 broers en twee zussen.

    Nadat hij de basisschool had gevolgd, werkte Andrew Brummer op de boerderij van zijn ouders en dee allerlei baantjes die hij tegenkwam om zo enig geld voor het gezin te verdienen.

    In 1941, wed hij opgeroepen in het Leger en werd hij opgeleid voor luchtafweergeschut. Na zijn basistraining en luchtafweertraining, werd hij vanuit Trenton, New Jersey naar Europa gezonden. Na enige tijd werd hij overgeplaatst naar de infanterie, hoewel hij geen aanvullende infanterietraining had genoten.
    Andrew Richard Brummer werd ingedeeld bij het 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division.
    Op 7 januari 1945 kwam hij om het leven nabijeen het plaatsje Lutrebois. Aanvankelijk was hij opgegeven als vermist in actie voordat zijn ouders het bericht ontvingen dat hij tijdens actie was omgekomen.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Bronnen

    Foto's