TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hettrick, Donald J.

Nationaliteit:
Amerikaanse

Biografie

Dienstnummer 01 172 904

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Parachute Field Artillery
Citaat:
"Eerste Luitenant Donald J. Hettrick, 01 172 904 (toen Tweede Luitenant), Parachute Field Artillery, onderscheidde zichzelf tijdens militaire actie terwijl hij in dienst was van het Leger van de Verenigde Staten. Op 9 oktober 1944 bevond hij zich als vooruitgeschoven waarnemer van zijn Artillerie eenheid, ter ondersteuning van een Infanterie Compagnie, in de nabijheid van Zetten, Nederland.
Toen de vijand een aanval opende op de Infanterie Compagnie, was hij in een observatiepost die onder zwaar vijandelijk artillerievuur kwam te liggen. Ondanks het vijandelijk vuur, bleef Tweede Luitenant Hettrick op zijn post en vuurde vele gerichte schoten op de vijand. Een concentratie artillerievuur raakte de observatiepost en dwong Luitenant Hettrick en zijn mannen om dekking te zoeken. Toen de vijandelijke barrage ophield, nam de groep hun posities weer in binnen het gehavende gebouw, repareerde de beschadigde radio en vervolgde het leiden van het vuur op de vijand. Luitenant Hettrick en zijn manschappen bleven voor verscheidene uren op hun gevaarlijke post en hielpen hiermee het afslaan van de sterke vijandelijke aanval. Zijn acties waren in overeenstemming met de hoogste standaard van de militaire dienst. Hij kwam in dienst in New York."
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

  • - citaat Bronze Star via Mark Bando

Foto