TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Briggs, David Leslie

    Nationaliteit:
    Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

    Biografie

    David Leslie Briggs meldde zich in 1943 op 17 jarige leeftijd in Los Angeles, CAL. bij het leger. Hij voltooide de basisopleiding infanterie en werd overgeplaatst naar Camp Van Dorn, MS. voor een training op tankjagers. Hij voltooide de opleiding op 20 juni 1944 en kreeg toen 18 dagen verlof voordat hij overzee werd gezonden.
    Pfc. David L. Briggs vertrok op 24 augustus 1944 uit de haven van New York aan boord van de Queen Mary met bestemming Engeland. Na aankomst werd hij dwars over het eiland naar een wachtend schip gebracht dat met versterkingen naar Frankrijk ging. Hij kwam op 12 september 1944 op Omaha Beach aan land. Hier werd hij naar een kamp met reserves op een heuvel bij Omaha Beach gezonden. Daar werden ze in vrachtwagens geladen en naar een kamp bij St. Lô gebracht. Hier werd Briggs geplaaatst bij het 137th Infantry Regiment, 35th Infantry Division, Company K.
    Ze lagen in het veld toen de bevelvoerend officier naar radiomensen met ervaring vroeg. De compagnie kwam een radiosergeant tekort en dus werd hij bevorderd tot Acting Buck Sergeant en kreeg hij de baan. Bij terugkomst van de oude radiosergeant vroeg Sgt. David L. Briggs overplaatsing naar het front aan. Hij werd bevorderd tot Acting Squad Leader en vocht in die rang totdat hij in november 1944 in het ziekenhuis werd opgenomen.
    Toen Sgt. David L. Briggs naar Company K terugkeerde was zijn baan in zijn oude peloton bezet en dus werd hij als Assistant Squad Leader bij een ander peloton geplaatst. De volgende dag werd hij naar de commandopost geroepen en hem werd gevraagd of hij er belangstelling voor had Sergeant Operaties bij S-3 te worden. Hij aanvaardde deze post en werkte er totdat hij aangenomen werd bij OCS-8 in Frankrijk.
    Tweede Luitenant David L. Briggs keerde na voltooing van zijn opleiding bij OCS terug naar het 137th Infantry Regiment en werd geplaatst bij het peloton zware wapens van Company D waar hij de leiding had over een district tijdens de bezetting van Duitsland.
    Het 137th werd toen naar Camp B-60 in Nederland gezonden om de President van de Verenigde Staten te bewaken tijdens de conferentie van Potsdam. Daarna werd de eenheid op 22 augustus 1945 naar Camp Lucky Strike in Frankrijk gezonden om terug te keren naar de V.S. Ze kwamen op 31 augustus 1945 in de haven van Boston aan en werden doorgestuurd naar Camp Miles Standish. Vandaar werden ze overgeplaatst naar Camp Breckenridge, Ky. David L. Briggs kreeg verlof en keerde daarna terug om te helpen bij het ontbinden van de eenheid. Daarna werd 2nd Lt. David L. Briggs bij de 2nd Infantry Division in Camp Campbell, Ky geplaatst om de troepen te helpen die uit Europa terugkeerden. Nadat hij voldoende punten had verzameld om uit de actieve dienst te treden werd hij geplaatst bij het 6th Army Reserves California and Nevada. Hier bleef hij actief totdat hij in 1953 afzwaaide.
    Naast zijn persoonlijke onderscheidingen was hij gerechtigd tot het dragen van de eenheidsonderscheidingen Presidential Unit Citation and Meritorious Unit Citation en verkreeg hij na de oorlog nog de Army of Occupation met Germany Clasp.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)



    Gewond geraakt in november 1944.
    Purple Heart
    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

    Met drie bronzen sterren voor Noord Frankrijk, de Ardennen, Rijnland en Centraal Europa.

    European-African-Middle Eastern Campaign Medal
    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Toegekend op:
    1 november 1944

    General Orders number #11, dd. 1 november 1944.
    Combat Infantryman Badge
    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Expert badge for the M-1 rifle.
    Expert Badge

    Bronnen

    • Foto 1: Robert M. Briggs
    • - National Personnel Records, 9700 Page Avenue St. Louis, Missouri
      - Robert M. Briggs (Zoon van David L. Briggs)

    Foto