TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Slaughter, Chester C.

Geboortedatum:
12 februari 1919 (Limestone County/Texas, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
21 maart 1945
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Margraten
Vak: L. Rij: 18. Graf: 20.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Mrs. Colleen P. Slaughter, 707 South Ross Avenue, woonde onlangs een ceremonie in Camp Hood, Texas bij, waar ze een posthume Bronze Star Medal met eikenbladeren ontving wegens de heldhaftige prestaties die haar man, wijlen Captain Chester C. Slaughter had geleverd in acties tegen de Duitsers. De onderscheiding werd aan haar persoonlijk uitgereikt door Col. F.B. Delamater, bevelvoerend officier van Camp Hood; Captain W.B. Koons, zijn adjudant, las de oorkonde voor die vermeldde hoe Slaughter op 21 maart in gevecht sneuvelde.
De Oorkonde, ontvangen van het Departement van Oorlog in Washington vermeldt dat de onderscheiding was toegekend wegens "heldhaftige prestaties in militaire operaties tegen de vijand in Duitsland. Op 16 november 1944 voerde 1st. Lieutenant Slaughter zijn peloton aan in een aanval op een sterk verdedigde vijandelijke stelling. 1st. Lieutenant Slaughter, de opmars leidend over open terrein dat onder zwaar vijandelijk vuur lag, inspireerde zijn mannen met zijn voorbeeldige moed en vastberadenheid tot het met succes bereiken van hun doel. 1st. Lieutenant Slaughter's plichtsbetrachting strekt hem en de strijdkrachten tot grote eer."
De Oorkonde vermeldt verder dat aan Slaughter de Eikenbladen bij de onderscheiding werden toegekend vanwege het zich nogmaals in de strijd onderscheiden hebben in de opmars over de rivier de Roer. "Door zijn moed, agressiviteit en voortdurende aanwezigheid bij -gedeelte onleesbaar- toonde Slaughter tijdens deze acties uitzonderlijke kwaliteiten van leiderschap die hem en de strijdkrachten tot grote eer strekken.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
First Lieutenant
Eenheid:
115th Infantry Regiment
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto