TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bennett, Edward A.

Geboortedatum:
11 februari 1920 (Middleport/Ohio, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
2 mei 1983
Begraven op:
Golden Gate National Cemetery
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
Company B, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army
Toegekend op:
30 oktober 1945
"Hij rukte met de B Company op over open terrein om net na het vallen van de duisternis Heckhuscheid, Duitsland aan te vallen, toen fel vijandelijk mitrailleurvuur uit een huis in een buitenwijk van de stad de groep vastnagelde en diverse verliezen veroorzaakte. Hij begon naar de rand van het veld te kruipen in een poging naast het huis te komen, in deze poging volhardend zelfs toen de vijandelijke mitrailleurschutters hem bij het licht van brandende gebouwen ontdekten en hem probeerden uit te schakelen terwijl hij zich naar de dekking van een paar bomen werkte. Toen hij de veiligheid bereikte, sloop hij voorzichtig via een omweg naar de achterzijde van het gebouw dat door de Duitse schutters werd bezet. Met zijn dolkmes doodde hij een wachtpost die daar stond en drong toen het verduisterde huis binnen. In een fel man-tegen-man gevecht stormde hij een kamer binnen waarin zich zeven Duitsers bevonden. Hij doodde er drie met geweervuur, hij sloeg een ander dood met de kolf van zijn geweer en schakelde de drie anderen uit met zijn .45 pistool. Het onversaagde initiatief, de standvastige vechtkunst en uitzonderlijke moed van Cpl. Bennett legde het vijandelijke vuur, dat de gelederen van zijn eenheid decimeerde, het zwijgen op en maakte het de Amerikanen mogelijk, alle weerstand in de stad te breken."
Medal of Honor - Army (MoH)

Bronnen

  • - Jordan, Kenneth N., Yesterday’s Heroes – 433 men of World War II awarded the Medal of Honor 1941-1945, Schiffer Publishing Ltd., USA, 1996

Foto