TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

True, Arnold Ellsworth

Geboortedatum:
23 januari 1901 (Owenton/Kentucky, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
11 december 1979 (Palo Alto/California, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Hammann (DD-412), U.S. Navy
Toegekend op:
februari 1943
Aanbeveling:
Wegens buitengewone dapperheid en opmerkelijke prestaties in het kader van zijn beroep van bevelvoerend offiicier van de destroyer U.S.S. Hammann (DD-412) tijdens het redden van overlevenden van de U.S.S. Lexington tijdens de slag in de Koraalzee op 8 mei 1942. Terwijl er nog gevaar dreigde van aanvallen door vijandelijke vliegtuigen, de Lexington schudde door de vele explosies en door een loeiende vuurzee werd vernield, legde Commander True, zijn eigen veiligheid volledig minachtend, zijn schip langszij de Lexington en nam een groot aantal overlevenden aan boord. Zijn optreden gedurende de hele actie paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 311
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Hammann (DD-412), U.S. Navy
Toegekend op:
februari 1943
Uitgereikt voor:
Operatie MI
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten verleend in een positie met grote verantwoordelijkheid aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika als bevelvoerend officier van de destroyer U.S.S. Hammann (DD-412) tijdens de slag om Midway op 6 juni 1942. Commander True legde de Hammann langszij de zwaar slagzij makende U.S.S. Yorktown teneinde water voor de brandbestrijding te leveren, voor het ballasten van lege tanks en om stroom te leveren om lenspompen te laten draaien. Hoewel hij wist dat de Yorktown doelwit zou zijn voor vijandelijke duikboten en luchtaanvallen, dat er in de omgeving diverse vijandelijke duikboten waren gesignaleerd en dat hij waarschijnlijk niet in staat zou zijn zijn schip te behoeden voor aanvallen van duikboten of vliegtuigen gericht tegen de Yorktown liet Commander True zijn schip gedurende een lange periode langs de carrier liggen.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 311
Yangtze Service Medal
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

1 silver star and two brone stars
Asiatic-Pacific Campaign Medal

Bronnen