TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Roebuck, Gerald Edward

Geboortedatum:
26 juli 1923 (Birmingham/Alabama, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Ging op 17 jarige leeftijd bij de U.S. Navy. Meldde zich vrijwillig bij het nieuw geformeerde Marine Raiders en was als medisch personeel (Pharmacist Mate) verbonden aan het 1st Marine Raider Battalion.
Landde op Tulagi en later op Guadalcanal waar de Raiders zich weer aansloten bij de 1st Marine Division bij het aanvallen en behouden van Guadalcanal.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Pharmacist’s Mate Third Class (Hospik 3de klas)
Eenheid:
1st Marine Raider Battalion
Toegekend op:
1943
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom en opvallend plichtsbesef dienend als gewondenverzorger bij het 1st Marine Raider Battalion tijdens een treffen met vijandelijke Japanse troepen op Guadalcanal op de Solomoneilanden in de nacht van 13 op 14 september 1942.Toen zijn compagnie bijan volledig door de Japanners was omsingeld en van alle kanten werd aangevallen, stelde Pharmacist's Mate Third Class Roebuck, zich met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid voortdurend bloot aan vijandelijk vuur om de gewonden te verzorgen en af te voeren. Als resultaat van zijn onverschrokken moed en uitmuntende plichtsbetrachting redde Pharmacist's Mate Third Class Roebuck zonder twijfel de levens van veel van de gewonden die anders zouden zijn omgekomen. Zijn moed en inspanningen met groot gevaar voor eigen leven ten behoeve van anderen passen binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 312 (March 1943).
Navy Cross

Bronnen

  • Foto 1: Jeffery Martin
  • - Sterner C.D., Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present
    - Department of the Navy
    - Home of Heroes

Foto